Voluntariat

Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă are la bază principiul voluntariatului. Toate activităţile pastorale ale Asociaţiei sunt realizate de tineri voluntari, care îşi dedică timpul şi efortul lor, pentru împlinirea misiunii Asociaţiei.

Voluntariatul reprezintă o modalitate de misiune creştină, disponibilă tuturor tinerilor, şi constă în dorinţa de a dărui şi a se dărui.

Din experienta tinerilor voluntari ai Asociaţiei, implicarea în mod voluntar în proiecte pastorale şi sociale constituie pentru un tânăr o modalitate de dezvoltare personală inedită, de împlinire pe plan profesional, afectiv şi moral.

Toate activităţile pastorale şi sociale ale Asociaţiei sunt nonprofit. Voluntarii Asociaţiei contribuie personal cu aceeaşi contribuţie împreună cu toţi participanţii proiectelor pastorale.

 

 

Informaţii cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în lumina Regulamentului General privind Protecţia Datelor (GDPR)

Informaţii privind protecţia datelor

Ne angajăm în special să protejăm datele dumneavoastră cu caracter personal. Prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal (abreviate "date") exclusiv pe baza reglementărilor legale. Această politică de protecţie a datelor este concepută pentru a vă oferi informaţii complete cu privire la modul de prelucrare a datelor de către asociatia noastră şi drepturile şi cererile dumneavoastră în conformitate cu legislaţia privind protecţia datelor.

1.            Ce date sunt prelucrate şi din ce surse provin aceste date?

Următoarele date cu caracter personal sunt prelucrate atunci când completați cererea de înscriere în actiunile AOLN: nume, prenume, adresa, data nașterii, numar de telefon, apartenența religioasa.

În plus, în cazul participării dumneavoastră la diverse evenimente organizate de către AOLN, vom prelucra și imaginea prin intermediul fotografiilor postate pe site-ul nostru www.AOLN.ro si pe pagina de Facebook AOLN Romania.

În situația în care ne veți contacta direct pe e-mail, în afară de adresa de email, sunt prelucrate orice date ne veți indica în mesajul respectiv.

2.            În ce scop şi care este temeiul de prelucrare a datelor?

Prelucrăm datele dumneavoastră cu respectarea principiilor prelucrării stabilite de GDPR, în temeiul interesului nostru legitim și pentru îndeplinirea următoarelor scopuri:

·                     Pentru a procesa solicitarea de înscriere in actiunile AOLN

Datele comunicate prin cererea de inscriere sunt prelucrate pentru a putea administra, în mod optim, baza de date cu participantii.

·                     Informarea cu privire la evenimente ulterioare, pe e-mail sau la telefon.

3.            Cine primește datele?

Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt transmise organizatorilor diferitelor actiuni AOLN, pentru a fi in legatura permanenta cu Dumneavoastra si pentru a va putea identifica ca Voluntari.

În plus, AOLN poate fi legal obligat să divulge datele dumneavoastră în cazul în care acest lucru este necesar pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea cererilor legale în fața autorităților și instituțiilor publice.

4.            Cât timp vor fi stocate datele?

După ce va înceta calitatea dumneavoastră voluntar AOLN, datele colectate prin intermediul cererii de înscriere, vor mai fi stocate pentru o perioadă de 12 luni, după care vor fi șterse sau transformate în date anonime.

5.            Care vă sunt drepturile vis-a-vis de prelucrarea datelor de către AOLN ?

Aveţi dreptul de informare, dreptul de rectificare, ștergere sau restricţie a prelucrării datelor stocate, dreptul de a vă opune prelucrării datelor şi dreptul de a depune o plângere legală în conformitate cu prevederile legii privind protecţia datelor, în orice moment.

Dreptul de informare:

Aveţi dreptul să obţineți informaţii de la noi cu privire la modul de prelucrare a datelor dumneavoastră.

Dreptul de rectificare:

În cazul în care prelucrăm date care sunt incomplete sau incorecte, aveți dreptul de a obține rectificarea sau completarea acestor date de la noi în orice moment.

Dreptul de ştergere:

Aveţi dreptul să obţineți de la noi ştergerea datelor în cazul în care am prelucrat ilegal aceste date sau în cazul în care prelucrarea acestor date constituie o încălcare disproporționată a intereselor dumneavoastră legitime. Vă rugăm să reţineţi că ştergerea imediată poate fi interzisă din anumite motive, de ex. dispoziții legale privind reținerea datelor.

Dreptul la limitarea prelucrării:

Aveţi dreptul de a obţine limitarea prelucrării datelor dumneavoastră în cazul în care:

·                     contestați exactitatea datelor, pentru o perioadă care ne permite să verificăm acuratețea datelor,

·                     prelucrarea este ilegală, şi totuşi vă opuneți ştergerii datelor şi solicitați, în schimb, limitarea utilizării lor,

·                     nu mai avem nevoie de date în scopul destinat, dar aveţi nevoie de aceste date pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor cereri legale.

Dreptul de a obiecta:

În cazul în care prelucrăm datele pe baza intereselor legitime, aveţi dreptul de a obiecta la această prelucrare, din motive legate de situaţia dumneavoastră specială, în orice moment. Nu vom mai prelucra datele decât atunci când putem demonstra motive convingătoare și legitime pentru prelucrare care vă depășesc interesele, drepturile și libertățile sau pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea cererilor legale. Aveţi dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră în scop de marketing direct în orice moment, fără precizarea unui motiv.

Dreptul la reclamaţie:

In momentul in care considerati că vă prelucrăm datele prin încălcarea legii privind protecţia datelor din Romania sau legislatia europeană, vă rugăm să ne contactaţi prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pentru a răspunde la orice întrebări.

În unele cazuri este posibil sa fie nevoie de informaţii suplimentare pentru a confirma identitatea dumneavoastră.  

 

Aceasta serveşte la protejarea drepturilor şi a confidenţialității datelor dumneavoastră.